Serpentis
Image default
Eten en drinken

Zomergerecht: Kipfilet met rozemarijn!

De zomer is inmiddels in volle gang, je hebt natuurlijk geen zin om lange tijd in de keuken te doorbrengen op een warme dag. Als je nou vanavond bezoek krijgt en niet weet wat je snel en makkelijk kunt bereiden én ook nog eens heerlijk is? Probeer dan deze heerlijke malse kipfilet met knoflook, citroen en verse rozemarijn. In deze blog lees je over de ingrediënten en de bereiding van dit heerlijke gerecht.

Benodigdheden

We gaan gemakshalve voor de benodigdheden even uit dat je kookt voor 4 personen, als je voor 2 personen kookt kun je de ingrediënten natuurlijk makkelijk halveren. Per persoon heb je één stuk kipfilet nodig, ga uit van ongeveer 150 gram kip per persoon. Knoflook is een ingrediënt waar je niet snel te veel van kan gebruiken, ga ongeveer uit van twee grote knoflooktenen. Je hebt ook twee citroenen nodig, een voor het sap en de ander voor de garnering. Je maakt het gerecht helemaal af door verse rozemarijn te kopen en deze fijn te hakken, ook hier hoef je niet bang te zijn om te veel in te kopen. Verder heb je nog één laurierblad, olijfolie, peper en zout nodig.

Bereiding

Alle ingrediënten in huis gehaald? Dan is het nu tijd voor de bereiding! Allereerst gaan we de kipfilets marineren, doe dit in een grote kom. Leg als eerste de kipfilets in de kom, bedek ze vervolgens met de knoflookteentjes, een uitgeknepen citroen, het laurierblad, verse rozemarijn en olijfolie. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg peper en zout toe. Laat het minimaal een half uur marineren. Bak vervolgens de kipfilet in olie goudbruin gaar, snijd de andere citroen in mooie schijfjes en bak deze kort mee. Nadat de ingrediënten gaar zijn, pak je vier borden en verdeel je de kipfilets en de citroenschijven mooi over de borden. Dit gerecht kun je combineren met zowel rijst als aardappeltjes. Garneer het gerecht met verse rozemarijn voor de finishing touch. Eet smakelijk!