Serpentis
Image default
Dienstverlening

Zorgverzekering immigrant

Komt u als buitenlander naar Nederland om te werken en wonen? Dan weet u waarschijnlijk al dat u verplicht bent om een zorgverzekering af te sluiten. Iedereen die in Nederland woont, wordt geacht verzekerd te zijn voor noodzakelijke medische zorg. Dit geldt zelfs als u maar tijdelijk blijft en ook als u in uw land van herkomst al een zorgverzekering heeft. HollandZorg begrijpt dat u al genoeg moet regelen in deze situatie. Daarom hebben we een speciale zorgverzekering immigrant in het leven geroepen. Dit maakt het afsluiten van een goede zorgverzekering in elk geval iets eenvoudiger.

Voordelen HollandZorg 

HollandZorg biedt een aantal voordelen ten opzichte van reguliere zorgverzekeraars. Zo kunt u bij ons wanneer u het land weer verlaat, eenvoudig uw zorgverzekering stopzetten. En mocht u hierna weer terugkeren naar Nederland, dan kunnen we uw zorgverzekering ook direct weer inschakelen. U hoeft deze dus niet helemaal opnieuw aan te vragen, wat veel tijd scheelt. Ook voor uw werkgever hebben we het makkelijk gemaakt. In het werkgeversportaal heeft uw werkgever inzicht in uw polisadministratie. Daarbij kan hij of zij eenvoudig zorgtoeslag voor u aanvragen als u hier recht op heeft. Meer informatie over zorgtoeslag vindt u op de website van HollandZorg.
 

EHIC kaart

Wanneer u bij HollandZorg een zorgverzekering afsluit, ontvangt u een EHIC kaart. Met deze European Health Insurance Card heeft u recht op vergoeding van noodzakelijke medische zorg binnen Europa. Het verschilt wel per land welke kosten er gedekt worden. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Europese Commissie. Uw EHIC kaart is tegelijk ook uw zorgpas, waarop uw persoonlijke gegevens en verzekeringsinformatie staan. Het is daarom belangrijk om uw EHIC kaart altijd bij u te hebben. Heeft u vragen over onze verzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op.

https://www.hollandzorg.com/nl