Serpentis
Image default
Onderwijs

Culturele Kunstzinnige Vorming

CKV of beter gezegd Culturele Kunstzinnige Vorming is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. Zo leer je op een andere manier denken, en zorg je ervoor dat kinderen hun interessegebied misschien verbreden. CKV gaat niet alleen om het simpel weg tekenen van dingen zoals als ze doen bij Beeldende Vorming. Nee het gaat om veel meer dan dat. Het gaat om de achterliggende gedachten ervan, de geschiedenis van de methode, en dingen als wat je er mee kunt bereiken en wat voor invloed het op jezelf en andere kan hebben. Het is dus veel meer een vak met theorie dan daadwerkelijk knutselen. Toch betekend dit niet dat je de boeken in moet duiken, want leren doe je het beste bij gewoon doen.

CKV workshops

Er zijn heel veel leuke workshops voor CKV. Maar ja wat is CKV nou eigenlijk? In deze CKV workshops leer je terwijl je bezig bent met je handen. Doordat je daadwerkelijk de theorie aan het uitvoeren bent leer je makkelijker, en wordt het vaak ook leuker. Een aantal leuke workshops zijn bijvoorbeeld dingen als een storyboard maken tegen racisme. Zo ben je bezig met je handen, en behandel je actuele onderwerpen. Ook heb je een workshops genaamd Cajon. Bij deze workshops leer je andere culture kennen doormiddel van muziek. Je neemt zo een kijkje in culturen van over heel de wereld door alleen maar naar muziek te luisteren. Een heel sterk punt van deze workshop is, dat je daadwerkelijk landen en culture kan herkennen aan hun muziek. Dat zegt veel over de muziek en over de kennis die wij hebben over cultuur en andere mensen. Zo zie je maar weer dat CKV eigenlijk veel breder is en dat muziek hier ook een grote rol in speelt.

Muziek en dans

Niet alleen muziek speelt een grote rol ook dans. Bij dansen gaat het om jezelf goed voelen en bewegen op het ritme. Ook hier zijn natuurlijk veel verschillende stijlen en soorten in. Zo heb je verschillende dans workshops die worden aangeboden. Zo heb je bijvoorbeeld Break-dance, kleuterdans, hiphop. Maar ook dingen als free running en dansexpressie.

https://www.kleinkunstig.nl