Serpentis
Image default
Onderwijs

Deze culturele projecten zijn gegarandeerd een succes

Er zijn zo ontzettend veel kunstzinnige en culturele activiteiten te bedenken die zich uitstekend lenen voor projecten op school dat je er uit pure keuzestress en een gebrek aan overzicht haast niet meer aan zou beginnen. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarom geven wij je een aantal voorbeelden, waarmee je je leerlingen gegarandeerd een onvergetelijke dag bezorgt.

Cultuurproeverij

Laten we maar beginnen met dé projectdag voor basisscholen die niet kunnen kiezen, in de meest positieve zin van het woord. Namelijk: omdat ze álle kunstdisciplines leuk vinden en er dus niet één af willen schrijven. Voor die scholen is een zogeheten ‘Cultuurproeverij’ een uitstekende keuze. Theater, circus, dans, muziek, techniek én digitale media komen allemaal samen in een dag vol workshops, waaruit kinderen kunnen kiezen.

Wereld Dansdag

Wereld Dansdag is absoluut een van onze favoriete projectdagen voor de basisschool. In één dag maken kinderen kennis met zowel de veelzijdigheid van dans, als met de verschillende dansculturen die er over de hele wereld zijn. In verband met de maatregelen rondom Corona, is het op dit moment jammer genoeg niet altijd mogelijk om alle ouders uit te nodigen voor de afsluitende dansvoorstelling. Maar daar hebben we een oplossing voor gevonden! Scholen kunnen er namelijk voor kiezen om een dansvideo te maken. Zodat ouders hun kinderen thuis alsnog kunnen zien schitteren en kinderen alsnog kunnen stralen van trots.

Speciaal voor de onderbouw: piratenstunts en theaterspelletjes

Een projectdag voor de allerkleinsten brengt soms wat extra uitdagingen met zich mee. Onderbouwers hebben vaak oneindig veel energie en vinden het nog moeilijk om zich lang te concentreren. Gelukkig kun je op de eigenschappen die horen bij deze levensfase juist ook ontzettend goed inspelen om je projectdag tot een groot succes te maken. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met piratenstunts: met een kist vol piratenattributen en korte, actieve opdrachten kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Net als met theaterspelletjes, waarin kinderen bijvoorbeeld mogen bedenken wat ze allemaal kunnen ondernemen met alledaagse voorwerpen.

Eerste hulp bij keuzestress

Zijn bovenstaande opties niks voor jou maar ben je wel enthousiast? Overweeg dan om eens te praten met een van onze adviseurs. Zij kunnen je helpen om je wensen en de mogelijkheden vrijblijvend helder te krijgen.

https://www.grotebroer.nl