Serpentis
Image default
Muziek

Een klassieke gitaar kopen maar geen geld?

Een klassieke gitaar kopen is harstikke leuk. Voor muziekliefhebbers is er waarschijnlijk niets mooier dan gitaar leren spelen. Bijna alle muziekstromingen leunen op de gitaar: van het singer-songwriter en het akoestische genre, tot rock, pop, soul en blues. De gitaar is een universeel instrument dat bijna iedereen aanspreekt. Jou ook? Dan wil je misschien al tijden leren spelen. Er is misschien alleen een obstakel: een gitaar, zelfs een betaalbaar exemplaar, kost geld. Wat nu als je graag zou willen spelen maar niet het geld hebt om je eerste gitaar aan te schaffen? Er zijn gelukkig mogelijkheden.

Een klassieke gitaar kopen met huurkoop

Er zijn aanbieders waar je een klassieke gitaar kunt kopen met behulp van huurkoop. Muziekcentrum Schimmel is bijvoorbeeld een partij waarbij dit mogelijk is. Op deze manier kun je een gitaar in huis halen en afspraken maken over wanneer je deze betaalt. Muziek is belangrijk en muziek is leuk, dus je zou je nooit moeten laten weerhouden van spelen en leren. Ook niet als hier financiële redenen aan ten grondslag liggen. Er zijn namelijk vaker dan je denkt oplossingen te vinden. Het mooie aan een klassieke gitaar kopen, is dat het spelen helemaal geen geld kost. Een gitaar heeft amper onderhoud nodig en het onderhoud dat er nodig is, zoals het periodiek stemmen van de snaren, kun je eenvoudig zelf doen.

Een gitaar is misschien voordeliger dan je denkt

Misschien is een akoestische gitaar ook wel voordeliger dan je denkt. Je hebt namelijk een echt goede, nieuwe “leergitaar” vanaf iets meer dan 140 euro. Een denkfout die mensen vaak maken, is dat zij direct een dure gitaar aan dienen te schaffen. Dat is niet zo. Zeker wanneer je nog moet leren spelen, zul je lang genoeg plezier hebben van een betaalbare gitaar en zal deze ook absoluut meer dan voldoende uitdaging bieden.

https://www.muziekcentrumschimmel.nl