Serpentis
Image default
Mode en Kleding

Een sport bh is onmisbaar voor iedere vrouw

Een sport bh is onmisbaar voor iedere vrouw

Wil jij beginnen met sporten of sport je al een tijdje, dan is het belangrijk je te realiseren dat een goede outfit van essentieel belang is voor optimale prestaties, maar ook voor een goede gezondheid van je lichaam. Zo is het tijdens het hardlopen belangrijk dat je kiest voor goede schoenen die bij iedere stap die je zet de schokken absorberen en natuurlijk een broek en shirt die fijn zitten en ademend zijn tijdens een stevige workout of warme zonnige dag buiten. Toch is er een essentieel item die vaak enorm wordt onderschat bij het uitzoeken van een sport outfit en dat is de sport bh! De sport bh is ontzettend belangrijk ter ondersteuning van je borsten tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Waarom, dat vertellen we je hier.

Veilig

Wanneer je veel sport waarmee de nodige beweging gemoeid gaat, zoals bijvoorbeeld hardlopen, dan zijn niet alleen goede hardloopschoenen belangrijk ter ondersteuning van je lichaam. Tijdens een rondje rennen krijgen namelijk ook je borsten het nodige te verduren. Door het dragen van een sport bh in plaats van een normale plunge bh, zal je merken, dat je ineens een stuk beter ondersteuning voelt. Een sport bh is er namelijk speciaal voor gemaakt je borsten te ondersteunen, zodat ze niet tot nauwelijks kunnen bewegen. Dit is niet alleen een stuk prettiger tijdens het sporten, maar ook veilig voor je borsten.

Hoe kies je de juiste bh?

Waar je bij een normale bh afgaat op de opgemeten maat, geldt dit voor een sport bh niet. Hetzelfde geldt als voor een prothese bh, deze type bh’s werken namelijk net iets anders als het gaat om het bepalen van de juiste maatvoering. Bij een sport bh houd je de maat aan die je normaliter ook hebt alleen kiest dan voor een maatje kleiner. Als voorbeeld kies je dus wanneer je normaal een omvang van 80 hebt, nu voor 85. Echter is het wel belangrijk rekening te houden met de cupmaat van je bh. Doordat de omvang strakker zit, zullen je borst meer samen worden gedrukt, dus kies je hier juist voor een maatje kleiner.

Stijlvol

Niet alleen is een sport bh ontzettend belangrijk ter ondersteuning, maar staat het ook nog eens ontzettend sportief. Zo kun je er ook prima even snel voor het sporten boodschappen mee doen en ook tijdens het doen van enkele huishoudelijke klusjes dragen. Kortom, multifunctioneel dus. Het maakt dus niet uit welke maat je hebt, een sport bh grote maten of kleine maten kan dus allemaal.