Serpentis
Image default
Tweewielers

Een step kopen doe je hier

Je ziet ze weer vaker en vaker in het verkeersbeeld. De step is weer helemaal terug van weggeweest en in meer beschikbare uitvoeringen dan ooit. Vooral de elektrische step is aan een grote opmars bezig onder volwassenen. En dat is niet zomaar. Elektrische steps worden namelijk gezien als hét vervoermiddel van de toekomst.

Vroeger zag je vooral kinderen met steps omdat ze gezien werden als speelgoed, maar tegenwoordig halen de meeste elektrische steps al een topsnelheid van wel 25km/h met een bereik van 30 kilometer.

De step heeft zijn opmars vooral te danken aan de goede draagbaarheid en de mogelijkheid om ze mee te nemen op het openbaar vervoer. Ze zijn veel kleiner dan een fiets en daarom een praktisch alternatief vervoermiddel voor dagelijks gebruik

Aanschaffen van een step

Er wordt onderscheid gemaakt tussen steps voor volwassenen en voor kinderen. Dit betekent dat deze dus ook verschillen in kenmerken. Beslis eerst waarvoor je de step voornamelijk zou gaan gebruiken. Afhankelijk daarvan kan je letten op onderstaande zaken:

Draagbaarheid en gewicht

Gemiddeld heeft een e-step voor volwassenen een gewicht van 18kg. Dit kan soms oplopen tot bijna 35kg, maar er zijn ook laaggewichten van rond de 10kg. Ben je van plan de step op regelmatige basis mee op het openbaar vervoer te nemen? Kies dan voor een e-step met lager gewicht, zodat deze comfortabel genoeg meereist. Let ook op functies als opvouwbaarheid van de step. Zo kan je ze makkelijk met één hand tillen.

Actieradius

Er is een groot aanbod qua actieradius van een elektrische step. het minimum bereik ligt rond de 10 kilometer. De paradepaardjes onder de e-steps hebben echter een actieradius van wel 160 kilometer met een volle batterij. De batterij, of accu, blijft wel het duurste onderdeel van een elektrische step. Hierdoor geldt in het algemeen de regel hoe hoger de prijs, hoe meer kilometers je kan afleggen op een volle accu. Over het algemeen is een lege accu volledig opgeladen binnen een gemiddelde tijd van 6 uur. Indien je niet in de mogelijkheid bent om je e-step dagelijks op te maden, kies je best voor een model met een groter kilometerbereik.

Draaggewicht

De meeste modellen van e-steps kunnen een volwassen persoon met een gewicht tot 100kg dragen. Bij aankoop van je nieuwe step kan je dit terugvinden onder het kenmerk ‘draaggewicht’. Er bestaan ook reeds modellen op de markt die uitpakken met een draaggewicht van ongeveer 120 tot 150 kilogram.

Zadel of geen zadel

Er bestaan ook steps met zadel en sommige volwassenen geven hieraan zelf de voorkeur. Het ziet er in dit geval minder uit als een step en heeft meer weg van een snorfiets. Ga je voor een model met een zadel? Weet dan dat je zal moeten inboeten op de draagbaarheid van je e-step. Een zitstep, of step met zadel, heeft gemiddeld een extra gewicht van 30 tot 50kg.

Ben je overtuigd over het aankopen van een elektrische step? Of wil je nog even kunnen vergelijken in het enorme aanbod? Surf dan snel even naar www.stepsonline.nl en ontdek ons ruime aanbod aan steps. Wij zijn de specialist in steps en e-steps in Nederland!

https://stepsonline.nl/