Serpentis
Image default
Internet

Het verschil tussen een jacuzzi en whirlpool

Veel mensen denken dat een jacuzzi en whirlpool hetzelfde zijn. Dit is echter niet het geval. Er zit daadwerkelijk verschil tussen een jacuzzi en een whirlpool. Wat deze verschillen zijn lees je in onderstaand artikel.

 

Wat is een whirlpool?

Een whirlpool, ook wel spa genoemd, is een zitbad met sterke stralen (ook wel massagestralen genoemd) en vaak bubbels. Ze zijn te vinden in alle soorten en maten. Ook zitten er verschillen tussen whirlpools. De één is wat luxer dan de ander. Natuurlijk is dit terug te zien in de prijs. Door de massagestralen komt er een soort draaikolk effect in de whirlpool. Hier heeft de whirlpool dan ook zijn naam aan te danken. Whirlpools zijn erg voordelig voor de gezondheid. Zo werken ze stress verlagend en helpen ze bij het verbeteren van de bloedsomloop.

Wat is een Jacuzzi?

Veel mensen zien Jacuzzi als een verzamelnaam voor bubbelbaden. Echter is Jacuzzi een geheel eigen merk zitbad. Jacuzzi is dus een merknaam en geen eigen product. Jacuzzi is een whirlpool merk. Echter zijn Jacuzzi’s maar een klein deel van de whirlpools die beschikbaar zijn. Er zijn nog erg veel andere merken whirlpools op de markt die hetzelfde of zelfs meer kunnen bieden.

Voordelen van whirlpools

Of je nu gaat voor het merk Jacuzzi of een ander whirlpool merk, een whirlpool is voor elke badkamer een aanwinst. Dat komt vooral door de gezondheidsvoordelen en de luxe uitstraling die het je huis meegeeft. De prijs van een huis kan namelijk omhoog gaan door het plaatsen van een whirlpool, aangezien het huis er luxueuzer uit komt te zien.

Andere badkamer aanwinsten

Whirlpools zijn niet de enige aanwinsten die je badkamer een stuk luxer en fijner maken. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche of een nis in de badkamer. Een inloopdouche is een douche zonder opstaande rand. Dit is luxer en toegankelijker dan een traditionele douche. Een nis is een verdieping in de muur. Dit is erg handig voor het neerzetten van badproducten.

https://sanikoning.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je genoeg megapixels hebt?

Trage internetverbinding, wat moet je doen?

Online opvallen is in een tijd als deze erg belangrijk!