Serpentis
Image default
Beauty en verzorging

Nagelbijten verpest meer dan alleen je nagels

Nagelbijten is een veelvoorkomende gewoonte die niet alleen schadelijk is voor je nagels, maar het heeft invloed op je gehele gezondheid en zelfvertrouwen. Het kan moeilijk zijn om deze gewoonte door te breken, maar met de juiste tips en strategieën kun je stap voor stap stoppen met nagelbijten en op weg naar gezonde en mooie nagels.

Waarom bijten we op onze nagels?

Voordat we ingaan op de manieren om te stoppen met nagelbijten is het belangrijk om te weten waarom we dit überhaupt doen. Nagelbijten kan worden veroorzaakt door verschillende redenen zoals stress, verveling, angst of zelfs gewoontes. Het kan een manier zijn om spanning te verminderen of een reactie zijn op nerveuze gevoelens. Het is voor iedereen anders waarom dit gebeurt, maar het is wel belangrijk om deze dingen te erkennen, want dit is ook de eerste stap die je moet maken om ervan af te komen.

Houd je nagels schoon en verzorgd

Een eenvoudige manier om de drang om op je nagels te bijten te verminderen, is door ze schoon en verzorgd te houden. Knip je nagels kort en zorg ervoor dat je je nagels doet vijlen. Gebruik nagelriemolie om je nagelriemen gehydrateerd te houden en de verleiding om aan ze te pulken te verminderen. Als je ziet dat je nagels er goed uit zien krijg je ook minder snel de neiging om ze te verpesten. Op deze manier verminder je de drang om erop te gaan bijten.

Gebruik nagelbijtmiddelen

Als je altijd blijft merken dat je toch op je nagels blijft bijten dan kan je de overweging maken om nagelbijtmiddelen te gaan gebruiken. Deze middelen zijn speciaal ontworpen om het bijten op nagels te gaan. Deze middelen worden zo gemaakt dat er een hele bittere smaak op je vingers zit. Door middel van deze smaak ben je minder snel geneigd om op je nagels te bijten. En als je dan toch wilt bijten krijg je die smaak in je mond en wil je niet meer op je nagels bijten.

Zoek alternatieve gewoonten

Vervang het nagelbijten door alternatieve gewoonten. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van kauwgom zijn, het vasthouden van een stress bal of het spelen met een fidget-toy. Het idee is om je handen en mond bezig te houden met iets anders dan nagelbijten. Op deze manier zullen je gedachten gefocust zijn op andere dingen en denk je niet meer aan het nagelbijten.