Serpentis
Image default
Tuin en buitenleven

Worteldoek: houdt planten en onkruid op afstand

Onkruid is een veel voorkomend probleem voor tuiniers, maar er zijn manieren om er vanaf te komen zonder pesticiden te gebruiken. U kunt onkruid met de hand uitgraven, wat een tijdrovend proces kan zijn, maar op de lange termijn effectief is. Een makkelijkere en snellere manier is het gebruik van anti-worteldoek of worteldoek – dit zal voorkomen dat de wortels van het onkruid er doorheen groeien, waardoor de plant uiteindelijk verstikt en doodgaat. 

Hoe u uw tuin er brandschoon uit kunt laten zien

Er zijn een aantal manieren om uw tuin er netjes en opgeruimd uit te laten zien, een van de eenvoudigste oplossingen is het gebruik van anti-worteldoek of worteldoek. Maar hoe werkt een worteldoek? Het is gemaakt van een sterke weefsel, dat voorkomt dat wortels er doorheen groeien. Dit is de beste manier om te zorgen dat er geen planten door uw grindpad heen komen, of om onkruid uit uw moestuin te houden. Omdat het UV-bestendig is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het licht doordringt en er nieuw onkruid kan groeien – zo blijft uw tuin er netjes en opgeruimd uitzien!

Hoe leg je een worteldoek

De beste manier om een worteldoek te leggen is door het uit te rollen en op de gewenste plaats te leggen. Zorg ervoor dat het doek helemaal plat ligt, zodat er geen hobbels of vouwen ontstaan. Als het eenmaal op zijn plaats ligt, gebruik dan stenen of andere zware voorwerpen om het vast te houden. U kunt het worteldoek ook vastmaken met behulp van haringen of pinnen, steek deze simpelweg door het doek heen. 

Als u planten wil laten groeien waar u het worteldoek neergelegd heeft, maakt u met een scherp voorwerp, zoals een tuinschep,  kleine gaatjes in het doek en plant u de wortels in de grond. De wortels zullen door het doek heen groeien en zorgen ervoor dat uw tuin er netjes uitziet!