Serpentis
Image default
Mode en Kleding

Teva of Chaco sandalen?

De oprichters van Teva en Chaco hadden veel hetzelfde probleem, hoewel ze professioneel peddelden op de Colorado rivier en de Gunnison rivier, respectievelijk. Teva begon toen de oprichter een sportsandaal nodig had die niet zou vallen tijdens riviertochten, en Chaco begon toen de oprichter geloofde dat hij het model kon verbeteren.

Meer dan 30 jaar later zijn beide merken levendig en goed, en nemen ze unieke paden om avontuurlijke mensen te helpen allerlei soorten terrein en water aan te pakken.

Als je op de markt bent voor een sportslipper (wat klinkt als iets wat een vader zou zeggen), is het leren kennen van Teva en Chaco – en waar ze elk uitblinken – de sleutel tot het maken van de beste beslissing voor je voeten.

Hoewel Teva en Chaco overeenkomsten hebben – beide begonnen als kleine, indie outdoor-merken in de jaren tachtig – gebruiken ze elk unieke ontwerpen en materialen om de buitenmarkt te bedienen.

Teva sandalen zijn over het algemeen betaalbaarder, lichter en minder duurzaam dan Chacos, terwijl Chaco-sandalen doorgaans duurder zijn, maar door hun materialen en het ReChacoprogramma dat gericht is op het repareren van oude Chacos, langer mee kunnen gaan.

Tevas staan bekend om hun klittenbandontwerpen die gemakkelijk dragen, maar kunnen leiden tot meer voetbeweging dan bij Chacos, die gebruik maken van een Z-style strap-and-buckle ontwerp voor een goede pasvorm die niet zal slijten de manier waarop klittenband kan.

Teva’s Original Universal Sandal is geconstrueerd met een eenvoudig EVA-schuim voetbed en een rubberen onderzool om een zachte, kussenachtige ervaring te creëren, waarbij Chacos gebruik maakt van een polyurethaan tussenzool en een eigen rubberen buitenzool voor een hardere, zwaardere bodem.