Serpentis
Image default
Zorg

Hoe kies je een geschikt grafmonument

Wanneer iemand wordt begraven, is het na verloop van tijd het moment om een grafmonument te laten plaatsen. Op dit grafmonument komt vaak een persoonlijke boodschap te staan en ook de datum en naam van de persoon die is overleden. Toch kan het een lastige keuze zijn, om uiteindelijk te bepalen voor welk type grafmonument je gaaat. Kies je voor een grafmonument van glas of ga je toch voor een steen= Om je een idee te geven hoe jij de beste keuze kunt maken, hebben we een aantal handige tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. Doe er je voordeel mee dus!

 

Volg de wens van de overledene

Op het moment dat iemand weet dat hij of zij komt te overlijden, dan is de kans vrij groot dat het nodige al is besproken. Dit houdt dus ook in dat jullie als nabestaanden weten wat voor grafsteen er moet worden gekozen. Belangrijk is dan dus ook om deze wens te respecteren. De overledene heeft jullie immers gevraagd om deze laatste wens te respecteren. Doe dit daarom dus ook altijd. Echter kun je er wel een persoonlijke touch aan meegeven en bijvoorbeeld kiezen voor een speciale quote.

 

Bepaal een goede tekst

Een grafmonument of deze nu van glas of steen is, wordt in beide gevallen voorzien van een tekst. Dit is allereerst de naam en geboortedatum van de overledene, gevolgd door de datum van overlijden. Toch kun je daarnaast nog zoveel meer doen dan alleen dat. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om daarnaast een veelgebruikte uitspraak van iemand op het monument te laten zetten. Dit kun je in het groot doen, maar ook in het klein. Je bepaald dus helemaal zelf wat je wil en op basis daarvan kun je een grafmonument laten ontwerpen.

 

Bepaal het formaat

Bij de uiteindelijke keuze, is het ook belangrijk om alvast na te denken over het formaat van de steen. Afhankelijk van het formaat kun je natuurlijk ook bekijken hoe duur of het uiteindelijk wordt. Logischerwijs wordt een groter monument een stuk duurder, dan wanneer je kiest voor een klein monument. Daarbij is het wel belangrijk om dit vooraf goed af te stemmen, zodat je zeker weet dat het ook is toegestaan op de begraafplaats zelf.